perjantai 10. heinäkuuta 2015

Häirkkötreenejä metsässä ja kentällä

Pikaiset treenipäivitykset viikon ajalta. Tuntuu muuten, että joka treeniin on lähdetty auringon paisteessa, sitten on alkanut satamaan ja juuri kun olen saanut sadevaatteet niskaan, niin sade loppuu, aurinko paistaa ja tulee kuuma. Ja tietysti treenin jälkeisellä jäähkälenkillä alkaa taas satamaan ja sadevaatteet on autossa. Pakko rakastaa Suomen kesää, mikä muu olisi näin *ittumaista!

Kuva Valokuvaus Tiina Karvonen
Sunnuntaina nähtiin kisatokoryhmäläisten kanssa Vihtavuoressa. Riehalle tehtiin superhäiriötreeniä. Ruutua otettiin kummaltakin puolelta ja hyvin sinne haki. Sen sijaan pallon heittely merkille mentäessä oli paha paikka. Onneksi senkin selvitti yhden kerran jälkeen.

Zetassa pallon heittely jatkui. Lisäksi tuli käskyjä, perässä kulkemista ym. Tässä Rieha oli todella hyvä, ei minkäänmoista reagointia, vaikka pallo lensi välillä melkein päähän. Sitten kun tehtiin ilman häiriötä, niin tuntui, että Riehalla oli melkeinpä tylsää :D. Jäävät sujui myös tosi hyvin kummallakin kerralla.

Ohjattu ja tunnari tehtiin myös liikkuroituna ja ne oli hyviä. Ohjatussa ei pyöritellyt yhtään ja tunnarissa oli varma meno. Loppuun vielä paikkikset porukalla. Istumisessa liikutteli tassuja pariin otteeseen, pitää ehkä laittaa namit tassujen päälle. Makuussa meinasi reagoida viereisen koiran sivu-käskyyn lopussa, joten sitä piti jumpata.

Tuike kävi tekemässä rallyjuttuja ja pääsi treenaamaan myös käytösruudun alkeita. Paikallaoloa toisen koiran suorittaessa siis. Luulen, että ei tule olemaan ongelma sekään, kun saan itse olla niin lähellä. Silloin ei iske pienelle koiralle hätä ;).

Kuva Valokuvaus Tiina Karvonen

Alkuviikko lepäiltiin, mutta eilen olikin sitten tehotreenipäivä. Aamupäivästä nähtiin Raisaa pk-juttujen merkeissä. Otettiin Riehalle kaksi erillistä viestitreeniä. Tarkoituksena treenata lähtöä rauhallisemmaksi ja haukkua pois. Matka oli siis todella lyhyt ja oltiin valmistauduttu sotasuunnitelmalla haukkumista varten.

Ekassa treenissä Rieha ei haukkunut kertaakaan. Tehtiin joku 8 lähetystä ja vaikka intoa oli, niin suu pysyi kiinni. Toisessa treenissä saatiin aikaiseksi yksi haukahdus Raisan päässä, josta heti palaute ja uusi lähetys, jolloin oli hiljaa. Todettiin, että odottelu saa Riehan kiihtymään, eli sitä pitää nyt treenata urakalla. Jatketaan lyhyelllä matkalla, että haukkumiseen voidaan puuttua heti.

Mutta kokonaisuutena hyvä treeni, saatiin Riehalle muistustusta hiljaisesta juoksemista ja lisäksi samalla hyvää häiriötreeniä. Nimittäin Tuike, Naakka ja Elsa-pentu toteuttivat hienosti häirikkökoirien roolia. Välillä Tuike tuli täysiä juosten vastaan ja Rieha hyppäsi sen yli. Välillä Naakka istui lähetyslinjalla ja Riehan piti se kiertää. Välillä Elsa juoksi Riehan perään pentuinnolla saalistaen. Riehan häiriökestävyys on siis ihan priimaluokkaa, kun mikään näistä ei saanut sitä hetkahtamaan millään lailla :D.

Viestitreenien välissä otetiin esineruutua. Riehalle kolme esinettä aika ryteikköisessä maastossa. Eka esine takakulmasta nousi nopeasti. Toinen nousi edestä pienen hakemisen jälkeen. Kolmas (jääkiekko) oli tosi vaikea, enkä meinannut saada Riehaa sinne suunnattua ollenkaan. Mutta loppupeleissä sekin nousi. Luovutukset oli onneksi kunnossa ja keskusteltiin siitä, miten tuollaisessa tilanteessa kannattaa toimia kokeessa.

Illalla suunnattiin vielä Lauran kanssa tokoilemaan Killerille. Rieha teki ensin tunnaria, ei ongelmia, vaikka tehtiinkin sellaisessa ihme keppi- ja roskamöyhyssä. Sitten ohjattua, jossa liikkuri oli tahallaan huono, eli tiputteli ja heitteli kapuloita ym. Sillä ei Riehaa hämätty ja kapulat nousi hyvin, eikä pyöritellyt. Luovutusten suoruuteen pitää nyt keskittyä.

Loppuun tehtiin seuruuta liikkuroituna. Paikallaan käännöksissä oli vinoutta, eli niitä hiottiin. Mutta liikkeellelähdöt oli hyviä ja käännökset liikkuessa myös. Viimeisenä Rieha haki vielä metallia hypyn yli, ei ongelmia.

Tuikelle taas rallyjuttuja. Se oli aika tuohtunut kaikesta häiriöstä (luultavasti päivän aiempi treeni jo painoi mummon tassuissa), mutta keskittyi kuitenkin ihan hyvin. Pysyi maassa paikallaankin, vaikka vähän pöhisytti. Hyvä mummo!

Ei kommentteja: