torstai 23. huhtikuuta 2015

Vaikeita välistävetoja, onneksi vähän sujuvampiakin juttuja

Tiistaina tehotytöt oli taas irti. Tai ainakin muut oli. Ja Rieha oli. Itse olin ainakin alussa ihan kädetön. Rata oli tälläinen:


1-3 meni ihan ok, eli sain hyvin työnnettyä Riehan kolmoselle. 4-6 olikin sitten hankala pätkä. Vaikka sain hypyt onnistumaan, niin se meni väärään putkeen. Hankalaa oli samoin 7-9. En vaan osaa liikkua ja Rieha laukoo sellaisilla hypyillä, että en saa sitä tulemaan ja kääntymään. Oli tosi nahkeeta, vaikka välillä meillä välistävedot on ihan sujuneetkin.

No, jossain vaiheessa oli pakko jatkaa. Loppurata menikin ihan yllättävän hyvin, eikä Rieha enää juurikaan ajatunut vääriin putkiin. 17-putken jälkeen persjättö ja siitä pakkovalssilla 18-hypylle. Tämä sujui tosi kivasti. Huonosta alusta huolimatta ihan hyvä lopetus.

Aksan jälkeen muistuteltiin mieleen tokohommia. Seuraamisen käännöksiä ja niitä ihanan kamalia kaukoja. Eipä ollutkaan mitään ongelmaa pikkukelpillä reagoida istu-käskyyn. Mutta niinhän se aina menee, kyllä me treeneissä osataan.

Eilen otettiin tehokas iltatreeni esineruudun merkeissä. Tallattiin 30x50 kaistale, sinne neljä esinettä. Rieha oli ihan liekeissä ja sain tosissaan ottaa sitä hanskaan. Eka esine nousi ekalla pistolla välittömästi takareunasta. Toinen esine nousi myös nopeasti, mutta ehti siinä välissä käydä kolmannen esineen luona pyörimässä. Sai siitä siis hajun, mutta koska olin tuupannut sen kivenkoloon, niin ei loppuun asti löytänyt. Kolmannella lähetyksellä nousi tämäkin esine, mutta Riehaa kovasti ihmetytti esineen paikka. Pitää jatkossa piilottaa noita paremmin, turvautuu loppuvaiheessa ehkä liikaa kuitenkin näköön. Mutta kolme esinettä reippaasti alle 3min, ihan hyvä.

Neljäs esine oli sama, joka oli viimeksi vaikea ja niin se oli nytkin. Ilmeisesti siihen ei tartu hajua, koska Rieha nosti sen vasta kun osui nenällään siihen. Ehkä sitä ei tarvitse enää jatkossa ottaa treeniin.

Viimeisenä sai vielä hakea yhden esineen takarajalta hetsilähtönä. Tässä ei mitään ongelmaa.

Ai niin ja luovutukset oli ihan priimoja, ei yhtään leikkiä tai pyörittelyä vaikka mukana oli esineitä jotka on Riehasta ihania.

Tänään käytiin kiekka hallilla koko porukan kanssa. Tuike treenasi rallyn ylempiä liikkeitä. Välillä tuntuu, että oikealla seuraaminen on naksahtanut paikalleen, välillä taas ei millään. Toistomääriä pitäisi kasvattaa ihan tosi paljon ennen kisaamaan menemistä. Muuten se osaa jo aika pätevästi mm. kaukot sivulla ja edessä peruuttamisen (joka taitaa kyllä tulla vasta mestarissa?). Pystykorvaduon toinen osapuoli Viima kävi myös juoksemassa vähän agia, eli lähinnä putkea ja rengasta. Testasin, että jos tehdään älyttömästi toistoja putkella niin nopeutuisiko. No, ei se kauheasti nopeutunut. mutta Viima tykkäsi kun sai paljon nakkia.

Riehan kanssa hinkutettiin taas kerran seuraamista. Nyt tehtiin myös häiriötreeniä, joka oli aika haastavaa. Varsinkin, kun häirikkö heitti kerran nakin suoraan Riehan suuhun. Metallin kanssa tehtiin seuruuta ja nostoja, vähän oli ällöä, mutta hyvä yritys ja draivi silti.

Kaukoja jumpattiin myös ja pääsin kivasti huomauttamaan sille siitä, kun ei kuunnellut. Luoksetulon loppuja tehtiin erillisinä. Totesin, että mitä vähemmän palkkaan, sitä paremmin Rieha keskittyy. Sama taitaa olla itse asiassa kaikissa liikkeissä. Ehkä meidän täytyy alkaa vetämään treenit pelkillä kehuilla ja jollain satunnaisella nakilla?

Eilisillan tragedia. Pieni kelpie ei uskaltanut tulla yläkertaan, kun iso paha porokoira oli portinvartijana. Kelpie joutui istumaan surkeana portaissa.

Ei kommentteja: