sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Rieha on tuplarotumestari!

Saanko esitellä, australiankelpieiden tokon rotumestari vm. 2014!


Eilen kisattiin siis Pieksämäella sekä bortsujen, että kelpieiden rotumestaruudesta. Tuomarina toimi Kaisa Poutanen ja evl:ssä kisasi 18 koirakkoa (joista 12 taisi olla bortsuja ja 3 kelpieitä). Päivä meni kuitenkin yllättävän nopeasti ja aikataulua kirittiin kiinni myöhästyneestä aloituksesta huolimatta.

Liikkeet olivat normaalissa järjestyksessä ja ruudusta poikki (niin kuin aina Pieksämäellä ;) ). Meidän suoritukset selostuksineen meni näin:

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 9.5: Oli nuuskinut pienesti.

Seuraaminen 8,5: Alku oli vähän levotonta, mutta loppua kohden parani.
Zeta 9: Järjestys S-M-I. Jännäsin vähän, kun seisominen meinasi jäädä edellisillan treeneissä vähän päälle, mutta nyt ei ollut sitä ongelmaa. Stopit pelasi minusta hyvin, seuraaminen hieman keuli.
Luoksetulo 8,5: Seisominen oli hyvä, maahan olisi voinut mennä hinasen nopeammin. Loppu ok.
Ruutu 9: Muuten loistava ruutu, mutta kun käskin Riehan seisomaan, niin niiasi etupäätään alas leikkiinkutsuasentoon.

Ohjattu nouto 10: Tämä oli hieno. Oli hyvin kuulolla, katsoi kapulan viennin ja otti sen jälkeen kontaktin. Hyvä merkki, kapulan nosto ja luovutus oli ihan suora, jee :).
Metallinouto 10: Tämäkin oli ihan nappisuoritus, ei myöskään nytkähdellyt irrottaessa.
Tunnistunouto 8: Oma nousi heti ja palautti hyvää vauhtia. Pyöritti kuitenkin kapulaa suussa ja taisipa se vähän purrakin.
Kauko-ohjaus 7.5: Ihan ok kaukot, eteenpäin ei juuri tullut, mutta ilmeisesti oli vähän liioitellut peruuttamista ja oli liikkunut taaksepäin. Oli vähän vaikea nähdä oliko liikkunut, kun maassa ei ollut lähtöpaikalla mitään viivaa.

yht. 285.5p. EVL1 sij. 5/17

Olin todella tyytyväinen tähän suoritukseen. Rieha oli hyvin kuulolla ja innoissaan mukana. Ei kuitenkaan lähtenyt lapasesta ja mitään outoja virheitä ei sattunut. Oltiin aika lailla omalla tasollamme, pientä hiottavaa kun löytyy aina.

Kelpieiden rotumestaruus tuli siis meille, kakkoseen oli eroa viiden pisteen verran. Kaikki kokeessa olleet kolme kelpietä saivat muuten hyvät ykköset. Hieno juttu, että kilpailua tuli sitä kautta, vaikka osallistujamäärä ei huikea ollutkaan. Kokonaissijoitukseen olin myös todella tyytyväinen. Neljä ensimmäistä koiraa olivat maajoukkuetason bortsuja. eli ei huonoille hävitty.

Rieha on niin hieno koira ja nyt se on myös tuplarotumestari, kun viestin rotumestaruus meillä jo hallussa olikin. Aika huikeaa :)!

Tuplarotumestari sai kotimatkalla hyvin ansaitun palkinnon. Huomatkaa epäuskoinen ilme :)
Loppuun vielä pikainen selostus koetta edeltävien päivien treenistä. Torstaina käytiin hallilla, jossa Viima ja Rieha tekivät ensin vähän agipätkää. Treenasin Riehan kanssa viime kisoissa kahdesti pieleen mennyt kohtaa, jossa tultiin kahden hypyn kautta mutkaputkelle. Riehahan meni kummallakin kerralla väärään päähän, eli siihen, mikä edessä oli. Yritin ohjata sitä kisoissa valssilla putkeen, mutta se ei siis pelannut. Nyt treenasin tätä ihan vaan linjaamalla ja takaaleikkauksella ennen putkea. Toimi ihan todella paljon paremmin näin, Riehalle vaan tuntuu sopivan tuo takaaohjaus. Viima teki saman pätkän ja sen kanssa valssissa ei ollut mitään ongelmaa, kun vauhti ei päätä huimaa. Tyypit teki myös taas häiriötokoa keskenään, luoksetuloja ynnä muuta pientä.

Perjantaina pääsin ekaa kertaa mukaan kisatokoryhmän hallivuorolle. Olipa aikamoista luksusta treenata taas lämpimässä, isossa hallissa. Ja hyvät treenikamut tietysti kruunaa kaiken.

Saatiin hyvä viimeistelytreeni rotumestaruuksiin. Treenattiin luoksetulon stoppeja kiertojen kautta. Zetassa keskityttiin liikkuriin reagoimattomuuteen, koska kävi ilmi, että Rieha teki seisomisen liikkurin käskystä, eikä sen takia istuminen onnistunut. Pienen hinkkaamisen jälkeen kaikki vaihdot sujui ja liikkuri ei enää haitannut. Metallihypyssä haettiin vaan asennetta. Tunnarissa tehtiin vähän häiriötä. Nosti kerran väärän, muuten meni hyvin. Kaukoja jumppailtiin myös. Ai niin ja paikallaolot tehtiin kimpassa, ne sujui oikein hyvin. Hyvä treeni, josta jäi hyvä mieli seuraavan aamun koetta silmällä pitäen.

2 kommenttia:

Tiia Sandberg kirjoitti...

Ihan huippua, onnea tosi paljon pätevälle tuplarotumestarille :)

Piia Karinen kirjoitti...

Onnea!!! :)
Rieha siirtyi kakeissa muistaakseni istumasta seisomiseen nousussa sen 10 cm taaksepäin ja seisomisesta istumiseen taas hiukan eteenpäin. Itse koira pysyi aikalailla paikallaan, mutta takajalat seilasivat.