tiistai 8. huhtikuuta 2014

Avustajakoiran avustajakoira

Eilen päästiin tekemään oikeasti hyödyllistä treeniä, kun Hanna pyysi meitä avustamaan invalidiliiton avustajakoiran treeneissä. Tottakai oltiin heti mukana ja oli kiva nähdä, miten avustajakoira toimi. Meidän tehtävänä oli toimia häiriökoirakkona, käveltiin vastaan, kierrettiin paikallaan olevaa koiraa ym. Riehalle oikein kivaa seuruu- ja kontaktitreeniä ja se oli kovasti innoissaan. Hienosti se toimi, vaikka iso sähkökäyttöinen pyörätuoli oli uusi juttu: Mutta on sen kanssa vaan helppo mennä.

Häiriötreenin jälkeen treenattiin vielä Hannan ja Annan kanssa tokoa. Ja hei, vähän tottistakin. Ehkä pitäisi silläkin saralla vähän aktivoitua...

Rieha sai ensin noutaa Hannan 2-kiloista kapulaa. Kuulemma pk-tottissääntöihin on tullut uusi kohta, jonka mukaan koiran pitäisi ottaa kontakti ohjaajaan kapulan heittämisen jälkeen. Ainakin tiukimmat tuomarit tuosta rokottavat. Riehalle olen sitä treenannut ohjattuun, mutta pk:n iso kapula on niin siisti, että täytyy ottaa tosissaan työn alle. Nyt palkkasin siis myös siitä. Itse kapula nousi reippaasti ja palautuskin oli hieno, laukaten hyvää perusasentoon.

Mutta voi, Rieha näytti taas tauon jälkeen niin pieneltä ison kapulan takana napottaessaan! Onneksi se on myös sairaan pätevä ja reipas, joten ei haittaa :).

Sitten tehtiin Riehalle siirtymätreeniä ja erityisesti luoksetulon aloituksia häiriössä. Ja voi, miten hienolla ilmeellä se tekikään! Häiriöt ei juuri vaikuttaneet ja kupla oli niin täydellinen. Anna kävelytti meitä ympäriinsä, en säätänyt yhtään ja Rieha oli ihan mukana. Noin hienosti, kun menee kokeessakin, niin aijai. Rieha sai tehdä vielä yhden suoran luoksarin, jossa ekalla kerralla nuuski jätössä, mutta puuttumisen jälkeen oli taas skarppi. Stoppeja tehtiin kiertämällä lastenvaunuja, hyvin pelasi nekin.

Tosi hyvä ja napakka treeni, asenne kymppi! Vähän on ollut treeniväsymystä, mutta kun pääsee treeneihin ja tekemään asennetyypin kanssa, niin unohtuu :).

Ei kommentteja: