perjantai 20. syyskuuta 2013

Kisaryhmän treenit tihkusateessa

Tänään käytiin kisatokoryhmän treeneissä vetämässä kenraalit. Paikalla oli hyvin porukkaa, joten tuli oikeasti vähän isomman kisan tuntua kun tehtiin kahdella kentällä ja useampi koira samaan aikaan. Oli vähän erilaista menoa, kun esim. kaukoissa minun ja koiran välistä meni kaverin koira. Pitäisi ihan ehdottomasti treenata enemmän näin.



Treenit sujui tosi hyvin, Rieha oli suorastaan liekeissä. Tehtiin:

Ohjattua: Haettiin kummatkin puolet, lisäksi hetsailin merkkiä erikseen. Aivan tosi makea meno, kumpikin puoli nousi ihan täysiä ja luovutukset oli hyviä. Anna sanoi, että teen vartalolla luovutuksissa ylimääräistä liikettä, pitää siihen jatkossa kiinnittää huomiota. Voi olla, että nyt se tuli vaan sen takia, koska Rieha tuli niin lujaa kohti että oli pakko vähän nojata taakse.

Luoksetuloa: Kiertojen kautta ja stopit oli aivan upeita. Rieha keskittyi täysillä ja intensiivisesti, eikä reagoinut liikkuuriin edes vilkaisulla. Pomppuja tulee, mutta ne ei vaikuttaneet stoppeihin, mikä on pääasia. Jarrutusjäljet jäi vaan maahan. Suorassa luoksarissa meinasi ekalla kerralla ennoikoida stoppia, toka oli ok.

Tunnaria: Liikkuroitu koemainen. Nosti oman nopeasti, mutta piti vielä yksi varmistaa. Hyvä luovutus.

Metallinoutoa: Tämäkin sujui kivasti, teki ripeästi ja piti tiukalla otteella. Luovutukset ok, ihan pientä nyintää oli, vaikka koitin olla mahdollisimman rauhallinen. Mutta asenne oli kunnossa ja se on pääasia.

Kaukoja: Tässä saatiin tosiaan kunnon häiriöt, mikä oli huippujuttu. Koitin rikkoa palkkauskaavoja ja sai mennä palkalle välillä muutaman askeleen jälkeen, välillä oman käännöksen jälkeen jne. Oli tosi skarppina ja kuulolla. Vaihdotkin onnistui hyvin, kerran taisi mennä seisomisesta istumaan, kun piti mennä maihin. Mutta tässäkin ilme oli parasta, kaukoissa R on välillä ollut vähän tylsistynyt ja pää on pyörinyt jätön jälkeen. Nyt oli fokus kohdillaan!

Seuruuta: Lähtöjä ja kontaktin pitoa. Pää meinasi alkuun tippua lähdössä, mutta alkoi parantamaan nopeasti. Täytyy kokeessa muistuttaa tämä mieleen ennen kehään menoa.¨

Zetaa: Ensin pelkkää kävely- ja kulmatreeniä, joka sujui aika hyvin eli en itse mokaillut pahasti. Liikkuriin ei reagoinut. Sitten vaihtoja. Seisominen ja maahanmeno onnistui upeasti, mutta istuminen oli ihan hajalla. Seisoi kuin paraskin näyttelykoira, eikä millään meinannut hiffata mitä ajoin takaa. Joskus se väärä toiminto vaan jää päälle, eikä sitä meinaa saada rikotuksi enää millään. Tätä jankkailtiin ja onneksi istuminen taas ilmiintyi. Olisihan se ollut ihan liikaa, jos kaikki olisi sujunut kuin vettä vaan ennen koetta? Sehän oisi melkeinpä huono enne :D.

Paikallaolot: Istuminen oli ollut skarppi. Oli tosin koittanut katsoa kaukalon ulkopuolella olleita koiria niin paljon, että oli kuulemma näyttänyt siltä, että nousee kohta mangustiasentoon. Mutta ei liikettä, se on pääasia. Makuu oli sekin aika priima, harmi vaan että nousi lopussa Annan käskyllä istumaan. Sitä treenattiin pariin otteeseen.

Hyvät kenraalit ja rento ote!

Ei kommentteja: