lauantai 21. toukokuuta 2011

KeNraalit ja Riehan ryhmätokot

Laukaan porukoiden kanssa tokoilemassa. Kenraaliharjoitus seuraavan päivän kokeelle ja lisäksi oli Riehan alo-avo-ryhmän treenit.


Rieha pääsi ensin omalle penturyhmälleni mallikappaleeksi (ja juuri kun kertoilin tästä mallikappaleesta, niin se räyskytti autossa koko ajan iloisesti ja kovaäänisesti ). No, mutta itse mallina olo sujui erinomaisesti. Näytin siis ryhmälle vähän miten koiran kanssa leikitään kahden lelun saalisleikkiä ja lisäksi muutenkin vähän leikin ideaa. Rieha rallatti menemään ihan onnessaan, eikä haitannut ollenkaan vaikka porukka seisoi koirineen vieressä katselemassa.


Ryhmätreenit sujui sitten näin:


Luoksepäästävyys: Vähensin jopa vähän nakin läimimistä naamaan, eikä se aivan hysterisoitunut onnesta ja taisipa melkein pysyä jopa istumassa rapsuttelun ajan. Hyvähyvä.


Paikkamakuu: No, tämä oli vähän levoton. Ei me sitä kyllä kauheasti olla treenattukaan, täytyy myöntää. Ei se onneksi muista koirista tai ohjaajista välitä, mutta yritystä on kauheasti kaikenmoiseen. Maassa pysyy, mutta häntä heiluu jne. Se alkoi myös omatoimisesti tarjoamaan Lepoa, eli pää maassa makaamista, niin palkkailin  sitä sitten siitä. Tuon kun nyt jaksaisi treenata kestoltaan pitemmäksi, niin varmasti olisi Riehalle sopiva tyyli, sen verta luonnostaan se tulee ja samalla sillä on joku Tehtävä.


Seuruu&jättävät: Seuraaminen oli ok, normisettiä. Jäävissä maahamenossa vahvistin nyt omaa liikettä, eli että pysyisi edelleen maassa, vaikka liikunkin pidemmälle. Kivasti alkoi luonnistumaan. Seisomisessa meinaa herkästi pompata vähän sivusuuntaan ja siinä on myös kesto vielä hakusassa. Tein sitten muutaman kiertelytreenin, eli pyysin seisomaan, lähdin kiertelemään ja aina kun meinasi tassu liikkua niin höpöhöpöpölötys ja uusi käsky. Palkka vasta kun pysyi. Kivasti alkoi tämäkin pelaamaan.


Hyppy: Alokasluokan hyppy alkaa olla muuten kasassa, paitsi vielä tuo seisomisen kesto pitää treenata. Mutta hyppää hyvin käskystä ja stoppaa hienosti. Eikä edes koittanut varastaa.


Luoksetulo: Katsottiin vaan millä mallilla mennään ja puhuttiin että pitäisi nyt varmaan päättää treenaanko sen tulemaan eteen vai sivulle. Eteentulo vaikuttaisi siinä mielessä helpommalta, kun siinä on pohjat kivalla mallilla.


Tuiken kenraali meni näin:


Paikkamakuu: Kaksi kertaa, koemaisesti. Ekalla nousi istumaan, toka meni täydellisesti.


Ruutu: Haki hyvin, meni hyvin ja stoppasi hyvin. Pysyi maassakin hienosti. Hyvä.


Seuraaminen: Ensin kunnon kurinpitoa kaikesta haistelusta ja haahuilusta, palkan näyttö ja koemainen pätkä. Niin hyvä!!! Ihan mahtavaa, asenne kohdillaan, kontakti ei tippunut kertaakaan ja paikka säilyi. Natsikuri rules!!


Viima teki sitten viimeisenä omansa:


Seuraaminen: Ok paikka ja ilme. Itseä vähän haittasi kun ei tehnyt niin hyvin kuin pystyy, mutta kuulemma ei näyttänyt ollenkaa pahalta.


Nouto: Vimpsmäinen nouto laukalla sinne ja ravilla takaisin. Mutta iloinen. Otin vielä lopuksi yhden vauhtinoudon, että saatiin laukka palautukseenkin.


Kaukot: Pomppasi ekassa vähän, muuten ok.


Hyvä mieli jäi koetta varten ja asenne tuntui olevan kohdillaan!!

Ei kommentteja: