maanantai 16. toukokuuta 2011

Asennetarkistus

Tuike kävi lauantaina toisessa voi-luokan kokeessa. Siitä ei juuri jäänyt kerrottavaa. Paikkamakuu meni nollille heti, ei ollut kuulolla ollenkaan, tarvitsi useamman käskyn maahanmenoon ja nousi heti perään. Yksilöliikkeisiin menessä T otti sitten niin ison häiriön tuomarista, että minulla meni hermo ja päätin keskeyttää kokeen siihen. Kyllä vitutti. Sen jälkeen päätin, että nyt on pakko muuttaa asennetta.

Käytiin sitten illalla tekemässä palautteleva treeni Hannan, Maaritin ja Marjon kanssa. Ja se kyllä kannatti. Saatiin asenne kohdilleen. Päivällä yritin ties mitä kikkakolmosia, millä saisin Tuiken innostumaan, nyt päätin että mennään ja tehdään ja mitään muuta ei sallita. Eli oikeasti aika natsilinja kaikkeen nuuskimiseen ja haahuiluun. Tuike oli alusta asti kuulolla ja teki hyvällä vireellä. Kaikki liikkeet siis putkeen, ilman palkkaa, liikkuroituna ja "tuomaroituna":

Seuraaminen: Suurimmaksi osaksi sekä paikka että kontakti ok. Pikkaisen jätätti jossain kohtaa ja pari vinoa perusasentoa, mutta olin tosi tyytyväinen vireeseen.

Liikkeestä istu: Ei valittamista, lähestulkoon kympin liike.

Luoksetulo: Stopit oli kumpikin hyviä, erityisesti seisominen. Sivulletulo vino, sitä ei pidä alkaa kokeessa korjaamaan.

Ruutu: Bongasi hienosti ja meni hyvällä vauhdilla. Stoppasin liian reunaan, uudella käskyllä korjasi hyvin. Hyvä sivulletulo.

Metallinouto: Meni laukalla kapulalle ja ei oikein saanut heti nostettua, joten jäi vaan katsomaan. Toisella käskyllä nosti hyvin ja tuli samaa vauhtia takaisin. PA vähän vino.

Kaukot: Nämä oisi olleet ainoat, mitkä olisi menneet nollille. Tosin vähän vaikutti sekin että liikkurin kanssa sekoiltiin kumpikin siirtymissä. Lyhennettiin vähän matkaa ja sen jälkeen teki ok ja liikekin pysyi sallitun rajoissa.

Paikkamakuu x2: Ekalla tarvitsi kaksi käskyä maahan, tokassa meni heti. Kumpikin muuten hyvää ja varmaa makuuta.

Juoksuntarkastuksia tehtiin kolme kappaletta. Maaritille ei sanonut mitään, mutta ihan vieraalle meinasi vähän murista. Ihme menoa. Otettiin se uudestaan ja tein selväksi että sellaista ei suvaita ja sen jälkeen ei murissut. Sai vielä käydä vieraalta syömässä namia, joten hyvä mieli jäi.

Mutta joo, tämän asenteen kun saisi kokeeseen niin sujuisi varmasti. Se on vaan tehtävä selväksi sekä itselle että koiralle mitä sallitaan ja mitä ei. Nyt T pysyi kontaktissa koko ajan, eikä minkäänlaista haahuilua esiintynyt.

Viima teki myös koemaisesti koko avoimen setin ja sille oli nyt vähän sama meininki:

Seuraaminen: Oikein hyvä, juoksussa ihan vähän jäi, mutta ei pahasti. Ihan olisi ollut helposti 9 seuruu.

Liikkeestä maahan: Erinomainen seuruu ja maahan, kaksi käskyä istumiseen.

Luoksetulo: Hyvä vauhti, stop ja eteentulo. Pikkaisen vino sivu.

Liikkeestä seisominen: Kympin liike.

Nouto: Ekalla kerralla lähti, mutta jäi seisomaan kapulalle häntä heiluen. Siinä vaiheessa itsellä meni hermo, ärähdin ihan kunnolla ja otettiin uusi yritys. Sen jälkeen oli täydellinen nouto, jopa sivulle tulo oli niin sähäkkä ettei koskaan. Olenkohan minä ihan oikeasti vähän liian lepsu noille koirille, ne on kuitenkin aikuisia ja osaavat hommat. Monivalintakysymykset jää nyt siis pois treeneistä.

Kaukot: Niin sähäkät, että meinasi pylly vähän nousta. Mutta tosi hyvät, ei tuosta olisi pisteitä lähtenyt!

Vimps teki niin iloisesti ja häntä heiluen, eikä ollut moksiskaan vaikka vähän sanoin, pikemminkin nosti vaan virettä. Tämä pidetään!

Rieha teki myös. Seuraaminen oli mainiota. Noutoa tehtiin myös pari kertaa, siinäkin hyvä vire ja kapula vaihtui leluun paremmin kuin viimeksi. Loppuun luoksetuloja suoraan sivulle. Sain hyvin karsituksi silmää lähdöstä ja hyvä vire oli hommassa. Loppun Rieha pääsi vielä riehumaan aussie Noomin kanssa ja kivaa oli!

Ei kommentteja: