tiistai 8. helmikuuta 2011

Treenatessa roiskuu

Tänään ajeltiin koko sakin kansa JATin hallille. Viima treenaili Killerin parkkiksella, mutta Tuike ja Rieha pääsivät halliin.

Riehan kanssa otettiin iisisti, mutta jotain mielenvirkistystä sillekin. Halli on pennun mielestä jo ykköspaikka maailmassa ja se on käynyt siellä nyt kaksi kertaa... Voi olla mielenkiintoista kun joskus pääsee kunnolla sinne aksaamaan. Harjoiteltiin sitten jo ennen sisälle menoa hallittua hallin lähestymistä...

Halissa R sai taas vähän tutustua kontaktiesteisiin. Se on sellaista sopivan rauhallista puuhaa, jossa ei tarvitse paljon liikkua. Siitäkin huolimatta R onnistui olemaan aika raivoisa. Ensin keinun rämäyttelyä ja sehän rämähteli lujaa ja korkealta. Sitten otettiin puomin ylösmenoa ja naksuttelua, kun tassut osui kontaktille. Idea on kummastakin hienosti hallussa ja malttoi jopa odottaa käskyä, vaikka aikamoisella raivolla kontakteja läiskikin. Tässä vaiheessa se myös puri minua peukalosta namia ottaessaan niin lujaa, että veri lensi. Voi sanoa, että autsis, tuli ihan pikkupentuajat mieleen, silloin kädet vuoti verta joka treeneissä.

Lisäksi Rieha treenaili vähän tokohommia. Saatiin häiriötäkin ja hienosti penne piti kontaktia ja teki hommia. Tehtiin lyhyitä seuraamispätkiä ja istu-maahan-jumppaa sekä edessä että sivulla. Muutamat liikkeestä maahanmenot testailtiin myös. Sellaista rauhallista, mutta on sillä vaan asenne kohdillaan!

Tuike treenasi sitten. Sillä oli tänään aivan ihana asenne ja hommat luisti!

Paikkamakuu: Kaksi kertaa makaili itsekseen kun kokosin ja purin ruutua. Ekalla kerralla nousi kerran, toinen oli hyvä. Selkeästi yksin makaaminen on vähän jännempää kuin kimpassa.

Ruutu: Heti ekana kisamainen lähetys. Todella hyvä bongaus, hieno vauhti ja erinomaiset stopit heti kun käskin. Tästä palkka ruutuun ja erikseen vielä sivulle tulo. Lisäksi ruutuun siirtelyjä ja asenne oli ihan mahtis. Hieno T!

Luoksetulo: Treenailtiin ensin pelkkiä sivulletuloja. Otin avuksi yhden aidan siivekkeen ja T sai tulla sen vierestä sivulle paikan tiivistämiseksi. Tämä toimi todella hienosti ja T käytti selkeästi takapuolta normaalia paremmin. Näitä lisää! Erikseen otettiin vielä stoppeja. Kumpikin pelasi ok.

Nouto: Toteutettiin tässä samaa siiveketekniikkaa kuin luoksetulossa. Kapulana oli tunnari. Ihan muutaman kerran koitti jäädä liian eteen istumaan, mutta tässäkin auttoi tuo siiveke todella paljon ja takapuolen käyttö parani huomattavasti.

Seuraaminen: Hieman meinasi ottaa kierroksia viereisellä radalla aksanneesta koirasta, mutta tuntui että paransi vaan asennetta loppujen lopuksi. Tökkimistä meinasi tulla oikein extrapaljon ja alkuun vähän piipitystäkin. Mutta paikka säilyi hienosti.

Kaukot: Kerran jouduin huomauttamaan eteenpäin liikkumisesta, sen jälkeen pysyi makeasti paikallaan. Matkaa oli jo lähemmäs 10m, eli hienosti sujuu!

Viiman juoksutuska meinasi olla tänään jo ihan ylimaallista, se piippasi aamusta saakka ja kaikki koirat aiheuttivat kiljuntaa. Mutta yllättävän hyvin se alkoi tekemään kun aletiin tekemään. Tehtiin kuitenkin aika helppoja hommia isolla palkalla, että motivaatio varmasti pysyi.

Seuraaminen: Pientä pätkää ja käännöksiä. Ok.

Liikkeestä seisominen: Hyvin on parilla treenillä parantunut ja pysyy paikallaan vaikka kiertelen ja kaartelen. Ilmekään ei ole kärsinyt, vaikka huomattamaan olen välillä joutunut.

Kaukot: Eri vaihdoista satunnaisesti palkaten.

Nouto: Ensin pari vauhtinoutoa suoraan palkkaan ja sitten yksi koemainen. Kiva fiilis ja hyvin nousi.

-------------------------------------------------------------

Treenien jälkeen isot koirat kävivät hakemassa vielä rabiesrokotteet eläinlääkärissä. Kumpikin oli normikunnossa perustarkastuksessa, Vimps sai kehuja sporttisuudestaan ja Tuike extrahienoista hampaistaan. Kuulemma harvoin näkee pikkukoirilla noin hyviä, vaikkei ihan nuori olekaan .

Ei kommentteja: