perjantai 11. marraskuuta 2016

Pennuista ja pentujutuista

Rieha steriloitiin maanantaina. Tähystysleikkaus maksoi maltaita, mutta toipuminen on ollut huikean nopeaa. Rieha oli oma itsensä oikeastaan jo samana päivänä. Toki ollaan otettu nyt rauhallisesti ja lenkit on mentu hihnassa. Ensi viikolla voi kuitenkin jo päästää irti ja pikkuhiljaa aletaan myös treenaamaan. Tähystyshaavat ovat kooltaan ihan minimaaliset. Eli ehdottomasti kannatti maksaa. Varsinkin jos vältetään isomman leikkauksen mahdolliset tulevaisuuden komplikaatiot edes jossain muodossa.

Rieha on siis jalostusuransa nyt tehnyt ja me keskitytään tästä eteenpäin vain harrastamaan ja elämään normaalia elämää. Jollain tasolla harmittaa, että en saanut Riehasta itselleni pentua (ja ilmeisesti muutamaa muutakin yhteydenotoista päätellen). Riehan eka pentue oli ikään kuin "oma" pentueeni, kasvoivathan pennut minun luonani. Toisen pentueen piti sitten olla se juuri minulle suunniteltu pentue. Erinäisten syiden takia en siitä kuitenkaan pentua pystynyt ottamaan, mikä tietysti harmitti. Välillä olen miettinyt myös sitä pois annettua harrastusaikaa ja mitä oltaisiin pentulomien aikaan ehditty vielä tekemään. Puhumattakaan pennutuksen fyysisestä kuormittavuudesta Riehalle.

Kummastakin pentueesta on kuitenkin tullut ihan mahtavan oloisia koiria, joista toivottavasti on omistajilleen iloa vielä pitkään. Eli vaikka omaa pentua en suoraan Riehasta saanutkaan ja harrastusrintamalla olemme olleet paitsiossa pariin otteeseen, niin loppupeleissä on kuitenkin mahtavaa, että sen jälkeläisiä on liuta maailmalla.





Riehan ekat pennut "Riehakkaat", täyttävät pian 3 vuotta. Näitä pentuja olen päässyt näkemään aika paljon ja olen siitä tosi iloinen. Fiini ja Nasta asuvat täällä päin ja ovat treenanneet samoissa porukoissa. Myös muita pentuja olen nähnyt eri tapaamissa ja kuulumisia päivittyy esim. faceen mukavasti. Tykkään näistä pennuista kyllä kovasti. Kaikilla on hyvä moottori ja kova halu tekemiseen. Vilkkaita ne ovat, osa enemmän ja osa vähemmän, ehkä kuitenkin hieman äitiään enemmän. Ihmisille sosiaalisia ilopillereitä, joiden vauhtia voi vaan ihailla. Toimintakykyä löytyy ja terävyyttäkin, kuten äidillään. Ottaisin kenet vaan itselleni harrastuskaveriksi.



Riehakkailla on tosi aktiiviset ja ihanat kodit. Kaikki pennut harrastaa ja elää kelpielle sopivaa elämää. Osan kanssa on kisattu jo enemmänkin, Nastalla ja Terralla on sertit agilitystä, lisäksi agia on tehnyt Virossa asuva Prima. Tokossa on kisannut hienoilla tuloksilla neljä pentua (Fiini, Terra, Luka ja Nasta) ja näistä voittajaluokkaan menolippu löytyy jo kahdelta. Vepessä ovat kisanneet veljekset Rio ja Luka. Rio kävi myös suorittamassa bh-kokeen jonkun aikaa sitten. Pk-puolta on treenannut Rion lisäksi Rokka (toivottavasti jänteen katkoneesta tassuhaaverista huolimatta myös tulevaisuudessa!). Nättejäkin nämä pennut on, Prima, Fiini ja Terra ovat kaikki kaunistelleet menestyksekkäästi ja pojatkin ovat näyttelytuomarien mielestä kelpieiksi tunnistettavissa ;) Luonnepuolesta kertoo myös mukavasti menneet mh-kuvaukset, joissa neljä pentua on jo ehtinyt pyörähtää.


Terveyspuolella pennut on olleet kohtuullisen terveitä, Muutamia haavereita ja jotain muuta pientä, mutta mitään isompaa ei ole ainakaan minun korviini kantautunut. Riehakkaat ovat myös ensimmäinen kokonaan terveiksi selältään lausuttu kelpiepentue (LTV:n osalta), mitä pidän todella mahtavana juttuna. Lonkissa on pientä vaihtelua välillä A-C. Kyynärät on kaikilla puhtaat, samoin polvet ja simät kaikilta tutkituilta.

Riehakkaat on ihanaa sakkia, koko porukka! Meillä on tammikuussa kennelpäivä ja sinne on tulossa 6/7 Riehakkaista, mikä kertoo aktiivisuudesta. Jännäsin pentujen omistajien valintaa kovasti, mutta ei olisi voinut paljon paremmin mennä :)

Riehan toiset pennut, "Popparit", täyttivät juuri vuoden. Näitä pentuja olen nähnyt vähän vähemmän, koska suurin osa on sijoittunut eteläiseen Suomeen ja ne kasvoivat Mäntysaloilla. Mutta kovin tyytyväisiä tuntuvat omistajat näihinkin kavereihin olevan ja mitä niitä pentuna näin, niin näistäkin olisi kelvannut kuka vaan. Poppareista pitää myös mainita, että ne ovat myös aivan hillittömän kauniita tapauksia! Mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä niistä kasvaa.



Rieha-äippä kiittää ja kuittaa. Jatkakaa samaan malliin lapsoset!


Ei kommentteja: