sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Huikea helteinen koepäivä, Riehalle VK3 ykköstuloksella!

Otsikko paljastaa jo kaiken oleellisen, mutta eilen siis päästiin ensimmäistä kertaa kisaamaan viestin kuninkuusluokassa. Tarkoitushan oli startata jo viime syksynä, mutta koe peruttiin.

Päivästä oli tulossa kuuma, mutta varauduttiin jäisillä pulloilla, energiajuomalla ja tietysti nesteytystä oli tehty jo etukäteen. Tuomarikin sanoi, että jokainen tietää oman koiransa hellerajan parhaiten.

Päivä alkoi tottiksella, jossa oltiin viimeisen parin viimeinen suorittava koirakko. Paikkamakuusta erinomainen. Seuraamisessa R oli vähän löysä, mutta tuomari tykkäsi suurimmaksi osaksi sen ilmeestä kovasti. Jäävät sujui kaikki hienosti, mutta luoksetuloissa kiersi kummassakin suoraan sivulle. Ilmeisesti se on vaan siitä kauhean siistiä, ei tarvitse jarruttaa ollenkaan niin paljoa kuin eteen tullessa...

Tasaamaanoudossa olisi voinut ottaa kapulan nopeammin, palautti kuitenkin hyvin laukalla. Metrisessä ponnasi sekä mennessä, että tullessa. Vinoeste oli hyvä. Eteenmeno oli aika kökkö, ei lähtenyt ollenkaan voimakkaasti, kuitenkin ilman lisäkäskyjä ja maahanmeno oli hyvä. Tätä olisi pitänyt oikeasti treenata vähän enemmän...

Tuomari tykkäsi Riehasta ja sen ilmeestä kovasti ja kehui koulutustason olevan erinomainen. Eikä Rieha edes pistänyt parastaan, kuuma jo vähän verotti ;). Mutta tottiksesta kokonaispisteet 90, eli tyytyväinen sai olla.

Sitten esineisiin. Kaksi esinettä nousi aika kivuttomasti, mutta kolmas ei sitten millään. Puhti ja usko alkoi jo vähän Riehalta loppua. Reippasti se kuitenkin vielä lopussakin eteni takarajalle, mutta esinettä ei vaan löytynyt. Ilmeisesti tuuli pyöritti sitten sen verran, ettei löytänyt, vaikka lähellä olikin. Esineistä 22p.

Viestiosuudelle lähti yhteensä 5 koirakkoa, kaksi alokasluokan koiraa, yksi avoimen koira ja kaksi voittajan koiraa. Saatiin arvonnassa numero kaksi, eli toinen voittajan koira oli lähtövuorossa ennen meitä. Jo b-pisteelle kävely oli aivan läkähdyttävää ja tuntui, että matka oli todella pitkä. Sinne kuitenkin saavuttiin.

Eka lähetys sujui hyvin. Toinen voittajan koira oli jäänyt matkalle, Rieha oli tullut sen ohi ja näin ollen ekana perille. Toinen koira oli sitten ilmeisesti lähtenyt Riehan peesiin. Hieno juttu, ettei tuo haitannut Riehan juoksua millään lailla.

Seuraaville matkoille Rieha lähtikin sitten porukan ekana. Lähetyksissä ei ollut ongelmaa, oli hyvin kuulolla ja lähti kuin tykin suusta. Yhdellä matkalla oli kuulunut haukahtelua, mutta meidän päähän se ei kantautunut. Viimeisellekin matkalle se lähti ihan samalla innolla, vaikka näki, että kuumuus jo painoi.

Oli pikkaisen jännää odotella viestiä viimeiseltä matkalta, mutta niin se vaan pikkukelpi tykitti maaliin. 7200m täysillä metsässä juoksemista tuollaisessa kelissä ei tosiaankaan ole ihan mikään pala kakkua. Alla vielä tottis ja esineet. Aikamoisen sitkeä tyyppi! Kaikki viestiosuudelle lähteneet koirat juoksivat, eli tosi hieno koe kaikille!

Palkintojen jaossa saatiin sitten lopulliset tulokset. Viestistä tuli täydet pisteet, eli maastosta pisteitä yhteensä 192. Tottiksen kanssa tuloksena 282p., 1-tulos, koulutustunnus VK3 ja luokkavoitto. Samalla eka kiinnitys käyttövalion arvoon ja koularin kautta aukeaa ovet myös palveluskoirien SM-kisoihin. Eli kaikenmoista jännää, pitääpä miettiä.

Rieha on kyllä niin uskomaton kisakaveri, joka antaa kaikkensa :)!

Viestikelpie pääsi nauttimaan biitsille vesileikeistä. Lankun se löysi ihan itse ja sitä olisi tietysti pitänyt heittää.

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Pätevä mamma Fiinillä <33